Kritika

Sziasztok!

Megkaptam a blog első kritikáját, amit szeretnék Veletek most megosztani! Nagyon köszönöm Miss Sunshine-nak, hogy időt szakított rá! A blogját pedig ITT érhetitek el!:)

Kinézet: A design ötletes, stílusos és szép. Első ránézésre nagyon jó, mert össze tudtad hangolni a színeket és megfelelően kombináltad a fehér-fekete-piros összeállítást az egész oldalon. Az alapháttér sem üt el az egész hatástól, s engem különösebben az sem zavar, hogy mintás és nem egyszínű, de talán jobb is ez így. A fejléc is jól összeszerkesztett, a különböző effekteket is jól felhasználja benne, aki épp csinált, de nekem kicsit furcsa, hogy Zayn sokkal nagyobb tért tölt ki, mint Deon és ez által úgy tűnhet, mintha a fiúról szólna az egész történet. Tudom, hogy ez csak egy apróbb észrevétel, de ha legközelebb készítesz – vagy készítenek neked -, akkor erre próbálj meg ügyelni. Ezen kívül csak annyit mondhatok, hogy igényes a fejléc: a betűtípus és méret helyénvaló, a képeket jól választották ki és egyszerűnek tűnik, de ez így jó. A méretéhez mondanék még annyit, hogy esztétikusabban nézne ki, ha a bejegyzések széléig érne mindkét végén, de amíg nem lesz következő fejléc, addig nem kell erőltetni. Összességében ez az egész fekete-fehér fejléc nagyon jó választás volt.
Az oldalmodulokról annyit mondanék, hogy nem túl hosszú, de mégis egy külön témát hoznék létre a figyelmeztetésnek, az elérhetőségeidnek, mert az úgy kicsit elüt a bloglista és az olvasók mellett. Szerintem rakd ki a részek mellé őket egy témába, illetve feltűnt, hogy nincsen szereplők modulod. Nagyon sok blogger hoz létre ilyet, mert akkor azok az olvasók is kicsit megismerhetik a történetet, akik addig nem olvasták. Javaslom, hogy hozz létre egy szereplők modult, mert még hasznodra válhat.
A bejegyzésekbe nem tudok belekötni, mert a betűtípus és méret is jó és külön megdicsérnélek, mert nemcsak egy szövegtömböt olvashatunk, hanem tudod tagolni és az élvezetesebb olvasás kedvéért képet is illesztesz bele. Ez így tökéletes, élmény olvasni, úgyhogy ezen ne változtass semmit.

Stílus: A szókincsed bő, szép kifejezéseket használsz és egy-két apróbb helyesírási hibán kívül esztétikailag nincs is vele gond. Mikor ránézek, feltűnik, hogy túlnyomórészt leírások vannak benne, de ezek mégis a cselekményre összpontosulnak, nem a szereplők gondolataira vagy egy-egy helyszín, személy leírására. Ebben nagyon jó vagy, hogy szépen és választékosan fogalmazd meg, hogy hogyan haladnak egymás után az események, de ha nem térnél ki minden egyes kicsi részletre, hanem beletennél több érzést és táj, külső leírást, akkor sokkal élvezetesebb lenne olvasni. Ez már csak azért is fontos, mert az olvasó is úgy érezheti, hogy közelebb van a karaktereidhez és jobban megérti őket, úgyhogy szerintem törekedj erre. Fogj kezedbe egy általad szeretett könyvet és figyeld meg, hogy az író mivel tudja nálad elérni azt, hogy bele tudd élni magad a szereplők helyzetébe. Olvass olyan műveket, amelyeknél ezt érzed és próbáld meg ilyen módon beleépíteni a saját történetedbe is.
A párbeszédeknél figyelsz rá, hogy csak olyat szúrj bele, amelyik tényleg lényeges és élvezet olvasni, mert hol vicces, hol pedig komoly, de mindig olyan beszélgetéseket olvashatunk, amik tényleg lényegesek a történet szempontjából. Nagyon jól írod meg ezeket a részeket, csak így tovább!

Történet: Különleges történet a tiéd és ilyen alapötlettel sem találkoztam még a blogvilágban, úgyhogy ez mindenképp jó. A cselekmény pörgős, izgalmas és nem érzem sablonosnak az ötleteidet, mert mindig elő tudsz rukkolni valami izgalmassal, ami tényleg a te fantáziádat tükrözi. Jó ütemben haladnak az események, tehát nem is túl gyorsak, de nem is mennek nagyon lassan, mindent jól lehet követni. A szereplőket jól alkottad meg, nagyon jól építetted fel a jellemkarakterüket és örülök neki, hogy mindegyikükbe építettél bele sajátságokat, Zayn esetében tehát nemcsak olyan tulajdonságokat használtál fel, amit a média is hangoztat. Örülök neki, hogy annak ellenére, hogy egy-egy fejezetet olvas valaki, mégis ki tudja deríteni belőle, hogy kik az egyes szereplők, mert találkoztam már olyan történettel is, aminél ezt nem mondhattam el. Úgyhogy ezért is dicséret jár.

Összességében annyit mondanék, hogy igényes a blogod, de kitartással még ennél is jobb lehet! Sok sikert a továbbiakban!

4 megjegyzés:

  1. Azy ! Ne is foglalkoz vele , persze tudom egy kis kritika mindig jól jön, de szererinten ez a blog így tökéletes ahogy MOST van !!!!!! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Jenni!

      Köszönöm szépen a biztató szavakat, nagyon aranyos vagy. A negatív kritikát szeretem, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nélküle nem fejlődök sehova. Szerencsére azonban nem tapasztaltam ebben a kritikában semmi lehúzót, csak néhány jó tanácsot, amin tényleg próbálok javítani. És ahw, hogy lehetsz ennyire édes? El sem tudod képzelni, hogy mennyire jól esik olvasni, hogy Neked tökéletes a blog...:') <3

      Ezer puszi, Azy

      Törlés
    2. Én csak azt irtam amit gondolok , mert szerintem 100%-ba tőkletes blog , összesen 15 blogot olvasok de ez a kedvencem<3

      Törlés
    3. Hihetetlenül boldog vagyok emiatt, el sem hiszed mennyre!:') <3

      Törlés