1. rész - Utálom!

Tumblr_lpes3a8kkr1qdax6ko1_500_large
Nagyot nyújtózkodom, és kikelek az ágyból. Talán már tíz óra lehet ha nem több. Szeretek aludni, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Dús hajamat összekötöm a fejem tetején, és a fürdőbe lépkedek. Szokásos reggeli fejem van. Kész csoda, hogy a tegnapi sminket még volt energiám lemosni magamról. Újat nem szándékozom felrakni, hiszen csak itthon vagyok, mégis ki előtt kéne titkolnom magamat? Legújabb fehérneműmre, ezúttal egy rózsaszín Victoria's Secret szettre esik a választásom. 
A gyors zuhany után csak ezt veszem fel. Hajamat gyorsan kikefélem, és jó szokásomhoz híven elindulok kifele, hogy beszerezzek valami könnyű harapnivalót reggelire.
A kedvenc számomat dudorászva lépek ki a szobámból az emeleti folyosóra. Kétszintes házunk felső emeletén az én szobám az egyik, illetve a lépcső aljával  szemben kapott még egy helyet. Aminek most az ajtaja furcsa módon nem csukva áll, hanem tárva nyitva. Hiszen ez a szoba anya titkos meglepetése miatt eddig le volt zárva.
Villámcsapásként ér a felismerés. Te jó ég, hiszen nem egyedül lakunk már itt! Azonban elkéstem, mert az ajtóban megjelenik Zayn a telefonját nyomkodva. Tekintete felemelkedik a földről, és megállapodik rajtam. Teljesen lebénulok, mozdulni sem bírok, csak csendesen, magamat átkozva lesütöm a szemem. Zayn elég rendesen megnéz magának, szemei majd felfalnak. A vágytól a szeme egy árnyalatnyival sötétebb színben pompázik.
- Hűha! - vigyorodik el, miközben hosszan megnyújtja az a-t.
- Te csak ne hűházz nekem! - ripakodok rá idegesen. - Ekkora egy seggfejet!
Dühösen fújtatok, majd inkább sarkon fordulok, és becsörtetek a szobámba. Sajnos így még a fenekemre is rálátása nyílik. Még hallom az elismerő füttyentését, de arra már nem reagálok. Magamra csapom az ajtót. Hihetetlen, hogy rögtön megnehezíti az életemet, pedig még csak pár órája lakik itt. Utálom a mostohatestvéremet!
Felveszek egy olyan bő pólót, amilyet csak tudok, ehhez pedig egy cicanadrágot. Remek, most már nem vagyok alul öltözött. Hihetetlen, hogy már a saját otthonomban sem meztelenkedhetek úgy, ahogyan kedvem tartja!
Rendezem a soraim, és lemegyek a konyhába. Nem kell meglepődnöm, hogy mindenki már bőszen reggelizik. Az rendben van, hogy ők már hónapokkal korábban előkészítettek mindent a költözéshez, és ez őket nem éri sokként, de engem igen. Miért nem érdekel senkit, hogy én, hogy érzek?
- Látom sikerült elkészülnöd - biccent anya.
- Fogjuk rá. Volt egy kis... - itt Zayn-re téved a pillantásom, aki somolyogva harap bele a szendvicsébe. - baleset, de már minden oké.
Bár már mindenem takarva van, még így magamon érzem a tekintetét, mikor lehajolok a legalsó polcon található joghurtért.
- Fiam, az ételre figyelj - köszörüli meg a torkát Yaser.
Felvonom a szemöldököm, majd leülök az asztalhoz.
- Szóval Zayn, te világsztár vagy... - kezdi meg a beszélgetést anya.
Ő nyilvánvalóan már mindenről tud. Csak miattam kérdezgeti.
- Öhm, igen, azt hiszem - mosolyodik el.
Világsztár? Mi a franc? Muszáj lesz utánanézem a neten.
Szemöldökömet furcsállva összevonom.
- Milyen stílusú zene? - kérdezem egy nagyot kanalazva, míg szememet rajtam nyugtatom.
- Hallgasd meg, és megtudod! - kacsint rám nevetve.
- Inkább énekelj! - replikázok, és én is rákacsintok.
- Azt ki kell érdemelni - vonja fel fél szemöldökét.
Ha azt hiszi, hogy ezzel most felcsillantotta a szemem, vagy az új kihívás miatt kevésbé fogom utálni, nagyot téved.
- Majd meglátjuk. Amit akarok, úgyis megszerzek - rántom meg a vállam lazán, majd miután az utolsó falatot is lenyelem, felfelé menet kidobom a dobozt.
- Deon édesem, egy óra múlva legyél kész!
Anya hangjára megállok a lépcsőfordulóban, és kérdőn tekintek felé.
- Mégis minek?
- Mert Zayn testvéreit, bár az anyjuknál maradtak, azért még meghívjuk egy ebédre.
Hihetetlen, hogy Yaser egész családja, akár egy kolonc, a nyakamba szakad csak úgy a semmiből.
- Elmegyek előtte vásárolni - kiabálom még vissza a szobám ajtajából.
Hangosan becsapom magam mögött, talán ezzel kicsit idegesíthetem őket. 
- Hol a francba van a csizmám? - gondolkodom félhangosan miközben mutatóujjamat az alsó ajkamra téve vizslatok körül a szobámba a lehetséges búvóhelyét keresve. Az ágyam alatt azonban megpillantom a kikandikáló végét. Földön ülve próbálom felráncigálni a lábamra, miközben kopognak.
- Gyere! - szólok ki félhangosan.
Háttal az ajtónak ülök, ezért nem látom ki lépett be, de megcsap egy jellegzetes illat, amit a dohány és a citrus nagyon gyenge kombinációjának könyvelek el. Gyorsan megfordulok, és Zayn fölém tornyosuló alakjával találom szembe magam. Nem tetszik, hogy így fel kell néznem rá, ezért se perc alatt kiegyenesedem.
- Igen? - vonom fel a fél szemöldökömet.
- Anyukád azt mondta, hogy mivel én úgyis megyek vásárolni a srácokkal kísérjünk el téged - néz rajtam végig. - Ugye nem így akarsz jönni?
Megrovó pillantással jutalmaz meg, mire dühösen összefonom magam előtt a karjaimat.
- Talán valami ellenvetésed van?
- Mínuszok repkednek odakint, de élvezetet lesz nézni ahogyan befagy a segged, bébi - röhög fel, és kimegy.
- Nem vagyok bébi! - kiáltok utána, és dühöm levezetése végett toporzékolásba kezdek.
Idegesen a  telefonom után nyúlok, és rögtön legjobb barátnőmet, Sandy-t hívom.

Sajnos nem tudok vele sokat beszélni, de annyit megtudok, hogy Zany tényleg elég híres, és hogy nagyjából minden lány az iskolában rajong érte. Még ő is, ezért fél percig sikít a telefonba, és azt kérdezgeti, hogy miért nem szóltam neki, ki a mostohatesóm.
Egyébként hogy én miért nem hallottam róla? Mert utálom a mostani zenét, de psszt. Ezt rajtam kívül csak Sandy tudja, mindenki elől titkolom az iskolában. Csak a klasszikus régi zenéket szeretem. Vivaldi, Mozart vagy Beethoven. Nekem teljesen mindegy. Nem ismerem a mostani a énekeseket, de már hallottam róluk a barátnőim révén. Sandy One Direction-t, Nicki Minaj-t, Rihannát, Taylor Swift-et és hasonló zenéket hallgat. Sok számukról hallottam már, de nem igazán szeretem őket.
Ezért nem is rendít meg bennem semmit, hogy Zayn híres-e. Én így is utálom.
- Készen vagy már? - ront be egyszerűen a szobámba, így megszakítja a szempillaspirál felvitele alatt véghezvitt gondolatmenetemet.
- Ne idegeskedj már, csak fél perc az egész - forgatom meg a szemeimet, míg a tükör előtt cicomázom magamat.
- De a fiúk már régóta lent várnak, ne viccelj már velem! - csattan fel, majd egyszerűen megfog a karomnál fogva. A bőrkabátomat fél kézzel felkapja, és leráncigál a nappaliba.
- Mit csinálsz baszd meg, megőrültél? - kiabálok vele, miközben lábaimmal próbálom lefékezni magamat.
- Nem. Te vagy nem normális. Régóta festegeted magadat, nem fog mindenki miattad várni!
Szemei villámokat szórnak. Nem férünk meg ebbe a házba ketten, már ez is biztos. Erős személyiségünk van, és ezek nem illenek össze!
- Engedd el a karom! - sziszegem a fogaim között, mire lazít a szorításon, és végül elenged.
A karomat simogatva követem le a lépcsőn, ahol négy fiú baromkodik. Rájuk se hederítve, elsétálok előttük, magamra kapom a kabátom, és kisétálok a bejárati ajtón. Homlokom rögtön ráncokba szalad, mikor az ajtó előtt egy tucat tinilány álldogál.
- Segíthetek? - vonom fel a szemöldökömet, mire az egyikük magabiztosan válaszol.
- A házadban tartózkodnak a fiúk, őket várjuk.
Elképedve hallgatom, de nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Felőlem álldogáljanak csak kint a hidegben miattuk. A fiúk a házból kilépve már meg sem lepődnek, és készségesen csinálnak velük fényképet, meg osztogatják az aláírásukat. A motoromnak dőlve figyelem őket, de nem tudom megérteni. Mikor eltűnik a kisebb tömeg a házunk elől elindulhatunk.
- És még rám kell várni - jegyzem meg epésen.
- Bocsánat - vonja meg a vállát bűnbánóan a szőke. - Valahogy mindig tudják hol vagyunk.
- Felejtsük el! Ti hogyan mentek? - nézek rájuk kérdőn.
- Louis kocsijával - biccent a göndör az említett fekete színben díszelgő járműre.
- Oké, én motorral. Ott találkozunk.
A fejemre húzom a bukósisakot, ami alól még javában kilóg hosszú fekete hajam. Felpattanok a motorra, és beindítva a gázt elhajtok, magam mögött hagyva a négy megszeppent fiút, illetve az inkább mérges Zayn-t.

12 megjegyzés:

  1. Juj ez eszméletlen jó rész lett :D tetszik benne, hogy nem hadja magát a lány .D Szegény :S nem épp fényes reggele lehetett, de legalább Zayn-nek szebbé tette az ővét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm. Örülök, hogy tetszett. Igen, nyilvánvalóan Zayn-nek eléggé jó:P

      Törlés
  2. köviiit :D nagyon imádom :D

    VálaszTörlés
  3. Még csak most kezdtem el olvasni, de máris imádom *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Juj, ennek nagyon örülök. További jó olvasást kívánok a továbbiakban!:)

      Puszi, Azy

      Törlés